Noen er annerledes. DEAL WITH IT!

Vi trenger flere offentlige utsagn om aksept av andre menneskers legning.
Jeg blir så glad hver gang jeg leser reflekterte innlegg på bloggene rundt omkring i landet. Det er klart at vi har kommet milelangt i utviklingen her i Norge med tanke på det politiske, men vi har fortsatt en lang vei å gå for å endre på folks holdninger. Det hele dreier seg om fremmedfrykt. Noe som i og for seg er helt latterlig. Vi homofile og lesbiske er ikke mer farlige enn de rasende heterofile som folk står sammen med i drosjekøer rundt omkring i Oslo i de sene nattestimer. jeg vil si at vi er helt harmløse sammenlignet med veldig mange andre. Jeg har ikke tenkt til å gruppevoldta deg om du er hetero. Jeg har ikke tenkt til å smitte deg med noe som helst. Du blir ikke homo om du er venne med en homse eller lesbe. Du vil derimot oppleve at å inkludere andre med annen legning i ditt liv at din virkelighet vil bli rikere og mer underholdene. Ved å kun omgi seg med mennesker som er helt like som en selv, hvor ligger utfordringene i det da? Det må jo nesten bli ensomt? Ja til forskjeller sier jeg!

Jeg elsker den jeg vil. Gjør ikke du? 
Så hvorfor er det noen som ikke aksepterer at andre ønsker det samme?Hva er din mening om dette?

12 kommentarer

imerslund

05.feb.2010 kl.16:22

Bra skrevet! Mennesker er mennesker. ;)
Jostein , du er best :)!

Hanna

05.feb.2010 kl.17:47

Helt enig! For meg er det en selvfølge at man skal få elske hvem man vil, uansett. Hver gang jeg møter noen som ikke aksepterer homofile, blir jeg like overrasket. Det er sykt hvor mange det egentlig er som ser på det som en slags sykdom...
Helt enig. Jeg har alltid vært veldig for dette med å være seg selv, og ikke kopiere forbildet sitt. Jeg har veldig lyst til å kjenne en homofil person, fordi de er litt mer unike enn random fjortissjenter som det finnes 100 000 av. Og jeg HATER ov HELE MITT HJERTE homofobi. Argh, de må ha noe ondskap i seg.

Kirsten Beate Vold

05.feb.2010 kl.21:38

Hei Jostein,

så flott at du er en stemme som tør å snakke, digger deg!!

Folk som ser ned på andre har det bare vondt selv :P

Ha en fin dag vennen :-D

Lisa

05.feb.2010 kl.21:45

Følelser er noe man ikke kan styre.. D er noe som er helt hinsides *alt*!! Elske den man elske vil, og kan!!! Samme kjønn, el ikke!!!!

Glad i deg Jostein, HomoHøne!!!

Mailèn

05.feb.2010 kl.23:08

Veldig fint sagt, Jostein! De som ikke kan elske en person for den man er, er ikke verdt bryet! Det som er viktig er at man skal trives og ha det godt med den man er... Til H.... med de som ikke kan respektere andres legning.. De har det antageligvis ik så bra med seg selv! Ha en fin helg;) Stoor kleem fra meg:)

SuperAina

06.feb.2010 kl.21:55

Med forskjeller beriker man samfunnet. Og man får mulighet til å lære. Sier man nei til forskjeller, sier man nei til læring. Og vi er alle enig at uten læring kan man ikke utvikle seg.

Jeg er veldig glad du er den du er!

<3 <3 <3

edona

07.feb.2010 kl.00:27

ojaa da er det greit og forelske seg i moren sin og faren sin og søskene utten problem ? er det det dere mener :S sidden jeg er ikke enig akurat der .. jeg har ikke noe i mott att gutt elsker gutt eller jente jente , men jeg tror det er feil måtte og si det på! men du er virkelig kul og jeg liker bloggen din : )

ANONYM

08.feb.2010 kl.18:49

homofili og lespisper er bare ekkelt, jeg er en av de som sier det er en sykdom og heller går for det normale forholdet

Jostein the one and only!

09.feb.2010 kl.09:58

ANONYM: Normale forholdet? Hva er det? Hvor ofte skjer det deg at du våkner halvsvett og panisk i natten og har hatt en drøm om en kompis halvnaken mot kroppen din? Er du redd for at dine følelser kanskje er annerledes enn andres? Nei, det normale forholdet kan du ha for deg selv. Og med tanke på hvordan du skriver her så tviler jeg på at noen (gutter eller jenter) ønsker å dele det med deg. men lykke til med ditt sier jeg bare...

BearCY

10.feb.2010 kl.13:22

Jeg oppfatter meg som evig og er selv -- rent genetisk i følge Rikshospitalet -- både mann og kvinne på samme tid. Jeg opplever derfor å forelske meg i personer uavhengig av alder eller kjønn.

Jeg synes forferdelig synd på alle de stakkars menneskene som gjennom en hel oppvekst har latt seg banke opp og mobbe til å tro at de -- nettopp og bare av samme grunn -- ikke kan godta oss andre som vi er. Men at de må stille de samme voldelige kravene til oss andre som de på denne måten selv har latt seg "oppdra" til å kreve av seg selv å undertrykke seg selv for.

Selv oppfatter jeg dette som en mistenkelig form for hjernevask som i dag burde vært fullstendig og ikke bare delvis straffbar; slik den er i dag. Vi har ikke lov til å jule opp ungene våre lengre, men å bryte ned og ta fra dem selvtilliten gjennom mobbing er fortsatt tillatt. Og som rent juridisk ikke bare er lovlig men også verneverdig og forbudt å snakke åpent om; slik at skaden om mulig kunne reverseres.

Men den gang ei.

I mine øyne er vi alt og alle født til å være engler i Guds have. Imidlertid har de fleste av oss latt oss banke opp og mobbe til å tro at vi er uhelbredelig arvesyndige og ikkenoe verd, og at vi videre -- som følge av denne troen om oss selv -- i tillegg er sårbare, sykelige og dødelige. Og så mater vi oss kun med giftige matvarer, for å opprettholde illusjonen om lidelse og ubehag som faktisk er denne spesielle kulturen vi lever i sitt hellige mål.

Nå er vi imidlertid på vei over i en ny dans i Skapelsen, hvor det er på tide å være venner og sørge for å ha det trivelig i samarbeid med alt og alle igjen. Og da må alle de dø som fortsetter å velge å tviholde på å følge og tvinge gjennom Janteloven med selvdestruktiv tro som de har latt seg jule opp og mobbe til å tro mulig, slik forutsetningen til at det virkelig skjer skapes.

Oppfordringen min til alle som gidder å gjøre det lille som skal til for å oppnå å ha det énsidig trivelig, er å lære seg å meditere og å følge Karmaloven.

Dette tar noe tid, men når du klarer det, forandrer virkeligheten seg for øynene dine og du innser at du lever i "Himmerike på jord", eller hva det heter. Der hvor ikke noe savn, noen sorg eller smerte kan oppleves; fordi vi har sluttet å velge å gjøre alle feilene som skal til for å oppnå sorg, savn og lidelse gjennom å jule opp og mobbe barna våre; hvilket gir et ikke særlig ok resultat.

Da blir de nemlig livredde for å komme i skade for å gjøre tilforlatelige feil som de kan lære noe nyttig av, sånn at de blir stående på stedet hvil resten av livet, inntil de dør av det.

Amen, eller hva det heter!

---Virket jeg passe kjettersk nå, syns du? Eller falt du ut på halvveien? Det er isåfall også lov, da jeg oppfatter det som normalt og naturlig å være unik og énestående: Velkommen i klubben!

Skriv en ny kommentar

Jostein the one and only!

Jostein the one and only!

26, Oslo

Jeg er en glad kis som lever livets glade homodager i landets hovedstad.

Blogglisten bloglovin bloglovin Saray.se

Kategorier

Arkiv

hits