Ja til en mer kjønnsnøytral klesstil

Nå sitter jeg her hjemme og tenker og tegner litt. Jeg prøver å finne noen designs som jeg kunne tenke meg å ha på noen klær. Det er ikke lett. Ikke vil jeg at det skal være sukkersøtt eller for voldsomt.
Og når jeg begynner å tenke så bestemte jeg meg for å titte litt i skapet mitt.
Der var det mye rart... Jeg vil si at ca 30% av mine klær er kjøpt på jente/dameavdelingen.
Jeg ser ikke helt problemet med det. Vi snakker ikke her skjørt og blondebluser. Men bukser og gensere som satt fint. Det synes ikke at det er "dameklær". Så hvorfor skal jeg ikke kjøpe dem der?
I veldig mange tilfeller så er faktisk jenteklær billigere enn gutteklær.
Jeg synes det er viktig at man ikke skal føle seg tvunget til å gå gjennom avdeling for det motsatte kjønn med senket blikk og sette kursen for sin "egen" avdeling.
Ofte føler jeg at folk er altfor sneversynte når det kommer til klesstil. Jeg har min egen stil. Jeg kler meg i det jeg føler meg komfortabel i. Nei, jeg bruker ikke tights eller kjoler. Men om jeg finner en fin genser som jeg liker så blåser jeg i hvilket kjønn det opprinnelig er laget for.

Jeg har flere ganger overhørt homofile som på død og liv skal påpeke at de er gutter, ikke jente i en guttekropp eller kjønnsforvirret eller feminin. Er det så farlig da? Hvorfor føler noen at det er så skummelt om noen skal se på dem og tenke at der går en homofil? Han blir sikkert pult i rumpa hver helg. Se så stramme bukser han har da. Han bruker jo mer sminke en søsteren min, osv osv. WHO THE FUCK CARES!!!
Jeg gir totalt blanke faen i hva folk mener om men stil. Det være seg andre homser eller heterofile, gamle eller unge.
Hvorfor ikke gå foran med et godt eksempel og vise at man tør å være seg selv og ikke presse seg inn i en form som er satt av andre?
For noen år siden var det så "in" med Cheap Monday-bukser og alle skulle være så smale at de om trent ikke kastet skygge. Så siluetten skulle jo være rett som en linjal. Ja på det tidspunktet så følte jeg et visst press for å følge denne trenden. Så jeg fant en butikk i Stockholm og handlet syv bukser der. Flere av dem var rett og slett for trange. Men jeg presset meg inn i dem og gikk rundt og var ukomfortabel.
Nå har det seg en gang slik at jeg har rumpe. Ryggen min går ikke i ett med låra og rett ned i skoa. Så da ser det rett og slett veldig dumt ut med bukser som er designet på denne måten.
Med årene så har jeg lært meg å akseptere at jeg har sprettrumpe (som mange faktisk er misunnelige på)
Dette er da ikke sexy?


Over er da et typisk eksempel på en såkalt rygg med høl i.
Under er slik jeg ser ut:Hva med deg?
Synes du det er helt krise om en gutt kjøper seg en bukse eller genser på jenteavdelingen?

15 kommentarer

Mrjohansen

14.mar.2010 kl.19:32

Hehehe, herligt!

Daniel

14.mar.2010 kl.19:34

sv; ENIG! Usj, blir utrolig lei meg på demmes vegne, HAHAH, at det går an å ville seg selv så vondt så de er villig til å se sånn ut! ;P

Klemz Daniel

ingrid

14.mar.2010 kl.20:05

syns ikke det spiller noen rolle egentlig ;)

knights

14.mar.2010 kl.20:12

Det er kjønnsroller :) dessverre. Uansett hvor likestilte vi tror vi er, kommer kjønnsrollene frem ved et eller annet tidspunkt og beviser bare hvor feil vi tar.

Jeg er enig, jeg bryr meg ikke hvor jeg går og kjøper selv. Dette er nå litt lettere for jenter, jeg kan tenke meg at gutter er de det går hardest ut over om de skulle gå med noe "jentete".

Personlig syns jeg klær er klær. Klær har ikke kjønn, ergo: alle kan bruke hva de vil. Jeg har opp til flere ganger sett menn med høye hæler i utlandet, og jeg elsker det. Ikke fordi de er skeive(jeg vet helt ærlig ikke om de var det eller ei), men fordi de tør å gå i hva de vil. De var ikke drag-queens, nei.

Marte

14.mar.2010 kl.20:13

Jeg syns ikke det spiller noen rolle hvilken avdeling det er kjøpt i :P Ser det kult ut, er det kult!

ไก่a♥

14.mar.2010 kl.20:15

Har kjøpt masse ting i herreavdelingen. Det er SUPERKULT!! Yndligstskjorta mi er fra herreavdelingen^^

Lisell, Frida og Malin

14.mar.2010 kl.20:40

folk får nå gå i det de vil

Joakim

14.mar.2010 kl.20:45

Gjør det stadig, så lenge ikke bukse seeer femi ut

Daniel

15.mar.2010 kl.04:39

Jeg kan ikke huske sist jeg kjøpe en bukse av herremerke. Bik Bok har de mest utrolige bukser man kan tenke seg. De er helt nøytrale, sitter som et skudd og koster ikke mer enn hundrelappen.

Guttebukser har dessuten alltid en eller annen snittfeil som gjør at de ser rare ut. Hengeromper, store lår, merkelige mål i forhold til høyde og liv osv.

Men sist år fant jeg ut at legginge, tights og strømpebukser ser mye bedre ut enn bukser... Og de koster ikke mer enn 60 spenn på H&M.

Mrjohansen

15.mar.2010 kl.15:10

Hahaha, tosk du er! er litt misunnelig, men tenk på de som snør inne du, de har det ikke så bra :p Men kos deg idag ;)

Lene

16.mar.2010 kl.15:44

er jo en grunn til jente og gutteavdeling da :- ) hehe

Daniel

16.mar.2010 kl.22:42

Lene. Heldigvis forbedres verden raskere enn deg :-*

Jostein the one and only!

16.mar.2010 kl.22:47

Daniel: Jaaaaaaaa!!! Hahahahahaha!

Kunne ikke sagt det bedre selv;)

Bella

18.mar.2010 kl.03:47

Kjæresten min har flere jentebukser som han digger å gå i, men de ser dog ikke ut som direkte jentebukser. Har ingen problemer med det jeg.

Jostein the one and only!

18.mar.2010 kl.09:05

Bella: Det viser jo bare at du er et menneske som fortsetter å utvikle deg i riktig retning og ikke lar seg skremme av nye ting. Og all respekt til kjæresten din!

Skriv en ny kommentar

Jostein the one and only!

Jostein the one and only!

26, Oslo

Hohohohohoho. Hei alle tards, queens, kings og generelle dødelige. Her er bloggen over alle blogger. Det er her jeg lufter alle mine frustrasjoner, løfter, observasjoner og ellers alt det andre festlige som skjer meg. Er du med?

Blogglisten bloglovin bloglovin Saray.se

Kategorier

Arkiv

hits